Bona Castanyada a tots i totes!
Castanyada
-cançó per anar a collir castanyes-
(Lola Casas)
Anem al bosc
Qui vol venir?
Sortirem
de bon matí!
Collirem
moltes castanyes
de jaqueta punxeguda.
Compte!
No siguem descuidats
O els dits
ens deixaran
Macats!
Tornem del bosc.
Venim corrents.
Els cistells
ja són ben plens.
Ja som a casa.
Estem contents!
1. Explica el poema sobre les castanyes que tens aquí dalt.
2. T'agraden les castanyes? Torrades o sense
torrar? Inventa't una recepta de cuina que es pugui acompanyar de
castanyes.
1.Xerra de la collida de castanyes.
2.si, moltisim, molt torradetes,.
RECEPTA.
Ingredients: (per a 8 persones)
- Per al pa de pessic:
6 ous125 g de sucre125 g de farinaessència de vainilla- Per a la crema de castanyes:
12 castanyes1 cullerada gran de sucre (al vostre gust)
1 beina de vainilla
125 ml de nata líquida (o aigua mineral)
- Per a la glaça de xocolata:
33 g d'aigua mineral240 g de sucre160 g de nata líquida per muntar50 g de cacau amarg en pols2 fulles de gelatina
Preparació:33 g d'aigua mineral240 g de sucre160 g de nata líquida per muntar50 g de cacau amarg en pols2 fulles de gelatina
- Per al pa de pessic:
El pa de pessic és millor preparar-lo el dia abans.
Es preescalfa el forn a 180ºC (350ºF).
En un bol, es baten els rovells d'ou juntament amb el sucre, fins que quedin blanquinosos i hagin doblat el seu volum. A continuació, es munten les clares a punt de neu. Es barregen amb cura per tal que no es desmuntin.
S'afegeix poc a poc, la farina tamisada, i l'essència de vainilla tot barrejant-ho amb cura per tal que no es desmuntin els ous. S'aboca en un motlle untat amb mantega (de 22 cm de diàmetre). Es cou al forn a 180ºC (350ºF) durant uns 30 minuts (fins que l'escuradents surti net).
Es deixa refredar dins el forn amb la porta entreoberta.
- Per a la crema de castanyes:
Primer, es torren les castanyes. Es deixen refredar, i es pelen i es trituren (amb les mans).
En un cassó, s'hi posa la nata líquida, amb les castanyes torrades i triturades i la beina de vainilla, i es deixa que s'infusioni i que bulli a poc a poc durant uns 20-30 minuts.
Tot seguit, s'aboca en un vas, s'hi barreja el sucre i amb l'ajuda del túrmix es fa una crema-puré. (Cal triturar una estona per la densitat de la castanya). Es deixa refredar i es reserva.
- Per a la glaça de xocolata:
En un bol, s'hidraten les fulles de gelatina amb aigua freda.
En un cassó, es bull l'aigua amb la nata líquida i el sucre. Es retira del foc i s'hi afegeix el cacau en pols. S'hi passa el túrmix a velocitat baixa (per tal de no introduir bombolles d'aire) fins que quedi una mescla homogènia.
A la mescla anterior, s'hi afegeix la gelatina ben escorreguda i es barreja fins que es dissolgui completament.
Es passa la glaça per un colador xinès per evitar cap grumoll.
Es deixa reposar un mínim de 6 hores a la nevera.
- Per al muntatge:
Es parteix el pa de pessic per la meitat, i s'unta la base amb la crema de castanyes.
Es col·loca la segona meitat del pa de pessic al damunt.
Es retira la glaça de la nevera i s'escalfa al microones a baixa potència, fins que arribi a 40ºC (104ºF).
Es col·loca el pastís al damunt d'una reixeta amb una safata a sota (per recollir la glaça que regalimi). S'aboca la glaça pel damunt del pastís, procurant que el cobreixi completament. (Si veiéssiu que amb una capa no queda uniforme, hi podeu fer una o dues capes més).
A continuació, s'hi enganxen unes ametlles filetejades i torrades a la base.
Es deixa endurir la glaça i ja podeu decorar al vostre gust. En aquest cas, vaig posar-hi una galeta de xocolata en forma de gat de por (que properament explicaré com fer). Ingredients: (per a 8 persones)
- Per al pa de pessic:
6 ous125 g de sucre125 g de farinaessència de vainilla- Per a la crema de castanyes:
12 castanyes1 cullerada gran de sucre (al vostre gust)
1 beina de vainilla
125 ml de nata líquida (o aigua mineral)
- Per a la glaça de xocolata:
33 g d'aigua mineral240 g de sucre160 g de nata líquida per muntar50 g de cacau amarg en pols2 fulles de gelatina
Preparació:33 g d'aigua mineral240 g de sucre160 g de nata líquida per muntar50 g de cacau amarg en pols2 fulles de gelatina
- Per al pa de pessic:
El pa de pessic és millor preparar-lo el dia abans.
Es preescalfa el forn a 180ºC (350ºF).
En un bol, es baten els rovells d'ou juntament amb el sucre, fins que quedin blanquinosos i hagin doblat el seu volum. A continuació, es munten les clares a punt de neu. Es barregen amb cura per tal que no es desmuntin.
S'afegeix poc a poc, la farina tamisada, i l'essència de vainilla tot barrejant-ho amb cura per tal que no es desmuntin els ous. S'aboca en un motlle untat amb mantega (de 22 cm de diàmetre). Es cou al forn a 180ºC (350ºF) durant uns 30 minuts (fins que l'escuradents surti net).
Es deixa refredar dins el forn amb la porta entreoberta.
- Per a la crema de castanyes:
Primer, es torren les castanyes. Es deixen refredar, i es pelen i es trituren (amb les mans).
En un cassó, s'hi posa la nata líquida, amb les castanyes torrades i triturades i la beina de vainilla, i es deixa que s'infusioni i que bulli a poc a poc durant uns 20-30 minuts.
Tot seguit, s'aboca en un vas, s'hi barreja el sucre i amb l'ajuda del túrmix es fa una crema-puré. (Cal triturar una estona per la densitat de la castanya). Es deixa refredar i es reserva.
- Per a la glaça de xocolata:
En un bol, s'hidraten les fulles de gelatina amb aigua freda.
En un cassó, es bull l'aigua amb la nata líquida i el sucre. Es retira del foc i s'hi afegeix el cacau en pols. S'hi passa el túrmix a velocitat baixa (per tal de no introduir bombolles d'aire) fins que quedi una mescla homogènia.
A la mescla anterior, s'hi afegeix la gelatina ben escorreguda i es barreja fins que es dissolgui completament.
Es passa la glaça per un colador xinès per evitar cap grumoll.
Es deixa reposar un mínim de 6 hores a la nevera.
- Per al muntatge:
Es parteix el pa de pessic per la meitat, i s'unta la base amb la crema de castanyes.
Es col·loca la segona meitat del pa de pessic al damunt.
Es retira la glaça de la nevera i s'escalfa al microones a baixa potència, fins que arribi a 40ºC (104ºF).
Es col·loca el pastís al damunt d'una reixeta amb una safata a sota (per recollir la glaça que regalimi). S'aboca la glaça pel damunt del pastís, procurant que el cobreixi completament. (Si veiéssiu que amb una capa no queda uniforme, hi podeu fer una o dues capes més).
A continuació, s'hi enganxen unes ametlles filetejades i torrades a la base.
Es deixa endurir la glaça i ja podeu decorar al vostre gust. En aquest cas, vaig posar-hi una galeta de xocolata en forma de gat de por (que properament explicaré com fer).

3. Estic en una classe molt divertida i treballant molt amb una profesorra que es molt bona com un pastiset.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada