1. Fes una entrada lliure sobre el tema que més et cridi l'atenció o sobre un tema que dominis. Tres tipus de menja de Nadal de Catalunya.
- Sopa de flam: Aquesta sopa se servia com a primer plat el dia de Nadal. Segons recull el llibre La Cuina de les Terres de l’Ebre, de Maria Carme Queralt, es creu que és una recepta típica de La Sénia, i que equivaldria al que a altres llocs dels Països Catalans s’anomena sopa bruta.
--Canelons de Nadal: Tot i que és un plat italià, a Catalunya –i a les Terres de l’Ebre- s’acostuma a menjar el dia de Sant Esteve. A cada casa els preparen d'una manera. Alguns fan un rostit i després hi afegeixen foie grass o ou, altres intenten fer-los més diètetics. La salsa que els banya també és per a tots els gustos: més clara, més espessa, amb molt formatge, gratinadissims, amb tomàquet fregit a sobre... Com t'agraden a tu?
-Farinetes: És un plat d’hivern molt típic de les nostres terres i algunes persones l'estan recuperant per al menú nadalenc. El seu origen és molt humil. I és que al segle XVI, la pobresa va portar a molts dels habitants de l'Ebre a consumir farina de llegums. Es prepara dissolent la farina a l’aigua al foc durant més de mitja hora. S’hi poden afegir trossets de pa fregit o de cansalada.
2. Ja hem entrat al mes de desembre, explica què significa per a tu aquest mes, si t'agrada o no i per què.
Per jo aquets més me agrada molt perque venen les vacanses de Nadal i per jo signifaca molt per que me toca anar de viatge per veure els meus familiars sobretot al meu germa i al meu pare pero també als meus padrins.
3. Cerca un poema sobre el Nadal que sigui original i acompanya'l d'una imatge adient.


Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada